Sandems Oaks-tanker

Skrevet av Richard Ekhaugen,  26.09.2013
Artikkelbilde
Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem. Foto: Richard Ekhaugen.

Tirsdag kjøres Oaks-kvalifiseringene på Momarken. Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem tar for seg storløpene med 300 000 kroner i førstepremie i denne ukes leder.

IGJEN STÅR OAKS KVALIFISERINGER FOR DØREN
Høsten er storløpstid for Momarken travbane! Lørdag 12. oktober er det klart for et nytt V75-stevne, hvor finalene i Norsk Oaks samt Oaks Revansjen skal arrangeres. I kveld kjøres det tre kvalifiseringer for de varme. Feltene er gode og jevne, og de aller beste tre-års norskfødte hoppene stiller til start. Det kan bl.a. nevnes at samtlige 12 finaledeltakere i årets Hoppekriterium er på plass! De fire beste går til finalen hvor det kjempes om sølv, heder og ikke mindre enn 300.000 kr.

LANNEM SILJE
Like mange kaldblodshopper føler seg ikke fristet til å forsøke å kvalifisere seg til den store finalen. Det blir kun ett felt. Og de 10 som starter går da naturlig nok til finalen! Forutsetningen er at de fullfører løpet selv om de skulle bli disket. Vi er svært glade å ha på plass de aller beste. Det skal bli moro å se Lannem Silje på Momarken. Hun vant det åpne Kriteriet, og får kamp av bl.a. vinneren av Hoppekriteriet, Åsrud Vilja. Det er vel bare Lyn Rappa som mangler av de aller beste? Grunnen til at vi kjører dette løpet, er at finalen krever sporvalg. Dessuten har vi ingenting imot å se landets beste kaldblods treårshopper to ganger på Momarken? Lannem Silje skremmer vel bort noen, dessuten følger fem-seks svært gode hopper rett bak henne. Det kan dog nevnes at vi i fjor kjørte tre kval.løp med til sammen 28 unge hopper!

TRØMBORG TRAVLAG
har sin dag på Momarken i kveld. Det store og driftige laget tilrettelegger alltid et flott travstevne, og i kveld har de samlet en rekke sponsorer og gjester. Ikke umulig at vi også kan få se enkelte av de i vår populære tandem-sulky? Dessuten vil nok startbilen ha med noen "hjelpestartere", vil jeg tro.

VI HÅPER ALLE FÅR EN TRIVELIG TIRSDAGS KVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports/Markedssjef