Hedrer amatørene

Skrevet av Richard Ekhaugen,  16.09.2013
Artikkelbilde
Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem. Foto: Richard Ekhaugen.

Sports- og markedssjef Kjeld Henning Sandem vier amatørene stor plass i denne ukes leder. Spesielt familien Strand fra Halden, som gjorde storeslem på Momarken forrige tirsdag.

DE GLADE AMATØRER
Vi har nylig lagt bak oss en klasseløpshelg hvor det er delt ut sølv og laurbær samt tildelt mye heder og ære. I tillegg er det blitt utbetalt flere millioner i løpspremier. Flere lokale utøvere gjorde det riktig så bra. Det kan du lese om på en annen plass i programmet.

Travlivet består likevel av flere hverdager enn storløpshelger. Som kjent finnes det også i det daglige livet til oss alle like mange mandagsmorgener som lørdagskvelder. Hverdagstravet er selve nerven i travsporten, og vel også noe som burde vært prioritert høyere av de styrende sentrale organer enn hva tilfellet er i dag. Det politiske ved dette får vi komme tilbake til en annen gang….

På Momarken forrige løpsdag var det et par amatører som sannsynligvis fikk en like stor opplevelse på travbanen som for de som vant Derby på Bjerke sist søndag! Far og sønn Øivind og Morten Strand fra Halden er to dyktige amatører innen travsporten. Tirsdag 10. september lastet de opp hele fire hester de både eier, trener og er oppdrettere av.

Det begynte med to-årige General Beach som travet sitt andre godkjente mønstringsløp. Så var det klart for to nye Beach hester som skulle debutere i samme løp. Morten kjørte selv 3-årige Miss Beach inn til en fin fjerdeplass, men ble bl.a. slått av Cato Antonsen og Mr. Beach som like godt vant løpet. Sistnevnte er fire år. Alle de tre nevnte hestene er etter hoppa Mussi Denn, som dessverre ikke er blant oss lengre.

Familien Strand har likevel en annen fin avlshoppe – Lucille. Hennes tre-årige sønn Flirtin Beach var ute i dagens tredje løp. Og hvordan gikk dette? Jo, Morten vant selvfølgelig til 58 i vinnerodds! Lucille har også to yngre avkom. Føllet av i år har fått navnet Fiasko Beach. Mye tyder på at det er et feil navn, Øivind og Morten? Amatørene betyr veldig mye for travsporten. Uten dem stopper det hele opp!

VI HÅPER ALLE FÅR EN TRIVELIG TRAVKVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports/Markedssjef