Jubileumsboken lansert lørdag

Skrevet av Richard Ekhaugen,  17.03.2013
Artikkelbilde
Tormod Valaker med jubileumsboken "Momarken mot de hundre". Foto: Richard Ekhaugen.

I 2020 fyller Momarken Travbane 100 år. Under Unionskampen ble jubileumsboken, ført i pennen av den erfarne journalisten Tormod Valaker, lansert.

Pressekonferansen før Unionskampen inneholdt innlegg fra både den nye Solvalla-sjefen Jens Petter Stenseth, med familie i Askim, NR-direktør Harald Dørum og tidligere ATG-topp Remy Nilsson.

- Varme intervjuobjekter
Høydepunktet må likevel sies å være lanseringen av Tormod Valakers jubileumsbok om banen, "Momarken mot de hundre". Den erfarne journalisten har tidligere skrevet flotte portrettbøker om vestlandske profiler. Han hadde følgende omtale å komme med om østfoldingene han har møtt i sitt arbeid med jubileumsboken.
- Jeg har møtt varme og gode intervjuobjekter. Det som slår meg er at det mye nærmere familiebånd innen travsporten i Østfold sammenlignet med det jeg er vant til fra Vestlandet. Her bruker for eksempel alle "mamma" og "pappa", det hadde vært helt utenkelig i vest, smilte Valaker, som passet på å sende en takk til Ole-Jørgen Eng som var initiativstaker til boken.

Jubileumsboken er nå til salgs hos Damegruppa i Informasjonskiosken i spillehallen på Momarken.

 Flere videoer fra Unionskampen finner dere på Momarkens Facebook-side.