For noen løp!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  10.03.2013
Artikkelbilde
Björn Goop er en av de store profilene som gjester Momarken under Unionskampen lørdag 16.mars. Foto: Hesteguiden.com.

Timene kan ikke gå fort nok frem til helgen; for noen løp vi har å se frem til under Unionskampen på Momarken førstkommende lørdag!

- Det ser overvettes bra ut, sa Even Elvenes da han kom hjem etter å ha reist Sverige rundt for å lokke spennende to- og firebeinte til Unionskampen. Og så rett ringreven hadde! En titt på startlistene til lørdagens løp kan gi vann i munnen for en hver som har et fiber med travinteresse i kroppen.

- Oser av kvalitet
Rosinen i pølsa, Steinlagers Æresløp, har lokket navn som Beanie M.M., Joke Face, Global Investment, Mr Picolit og Caddie Comet opp bak startbilen. Førstnevnte er tittelforsvarer i løpet, og Lutfi Kolgjini er nok svært interessert i år revansjere tapet med Joke Face fra i fjor.
- Hele stevnet oser av kvalitet!, utbryter en oppspilt sport- og markedssjef på Momarken, Kjeld Henning Sandem.
- Dette er det beste V75-stevnet hittil i år her hjemme, og det bør det jo også være. Så får vi se hvor mange V75-omganger senere i år som slår det, jeg tror ikke det blir mange, smiler Sandem.

A-laget på plass
I tillegg til svenske topphester har også Söta Bror sendt et arsenal av tobeinte profiler. Åke Svanstedt, Björn Goop, Örjan Kihlström, Johnny Takter og Jorma Kontio er noen av de mest kjente ansiktene som dukker opp i løpsbanen lørdag.
- Det er A-lagene fra begge sider av grensen som kommer til Momarken. Et annet poeng som jeg som sportssjef biter meg merke i, er at dette stevnet består av 12 løp hvor 11 av dem kan by på fulle felter. Det er kun Holm Holmsen-løpet hvor det mangler èn deltager. Andre V75-stevner sliter med å fylle løpene, her må man i de fleste av løpene ha nesten 1 000 poeng for i det hele tatt å komme med!, poengterer Sandem.

Tekno Odin i årsdebut
Et av de største trekkplastrene fra norsk side blir utvilsomt årsdebuten til fenomenet Tekno Odin. Øystein Tjomslands doble Derby-vinner og verdensrekordholder starter ferden mot Solvalla siste helgen i mai i Østfoldpokalen.
- Østfoldpokalen var det løpet jeg først la merke til allerede da jeg så innmeldingslistene. At Tekno Odin velger å legge årsdebuten til Momarken er svært gledelig. Nå årsdebuterer han mot fjorårsvinneren Hallsta Lotus, veldig artig er det også å se en hest som Gylden Balder på startstreken her. Det er rett og slett blitt et toppløp, sier en forventningsfull Kjeld Henning Sandem.

 Se startlistene til Unionskampen her