- Trolig verdens beste

Skrevet av Richard Ekhaugen,  13.03.2013
Artikkelbilde
- Trolig verdens beste kaldblodshest, mener Henrik Salberg om Tekno Odin (bildet). Foto: Hesteguiden.com.

De siste dagene frem mot Unionskampen byr vi på spennende V75-vurderinger fra noen av landets mest påleste og lovende tipseksperter. Først ut er Henrik Salberg, journalist i Equus Informasjon og Media.

Dagens banker:
- Kaldblodsfenomenet 9 Tekno Odin gjør årsdebut for trener og kusk Øystein Tjomsland i V75-2 – og jeg mener det er snakk om en topp vinnersjanse på direkten. Trolig verdens beste kaldblodshest hadde løpsopphold under nettopp samme tid i fjor, og vant helenkelt etter pause ved den anledningen etter en sisterunde på 1.24,0. I mellomtiden har han blitt et år eldre og langt mer herdet. Hesten møter her garvet motstand, men det lange oppløpet på Momarken taler til Tekno Odins fordel. Hesten har nemlig enorme fartsressurser. Hovedopponenten Gylden Balder er ikke noe lyn på voltestart og får det trolig vanskelig med å nå teten her. Tekno Odin har en flott mulighet til å runde samtlige ned det drøye Mysenoppløpet.

Dagens outsider:
- Med Joke Face som strøket i Steinlagers Æresløp, V75-6, blir en ny hest i samme løp heist opp som dagens outsider i nok et forsøk på å felle favorittduoen. Dette er et høyinteressant løp der det kommer til å gå unna! 2 Global Investment mener jeg er spennende her. Goop-traveren lekte hjem samme løp for to år siden og har nå fått to løp i kroppen etter en liten hvile. Første gang ut virket hesten tung i kroppen, men kjempet seg allikevel til knepen seier etter å ha måttet trave i dødens hele løpet. En hest som 4 Caddie Comet fikk en mer økonomisk reise i tredje utvendig, men var aldri i nærheten å ta seg forbi Global Investment. I løpet etter ble hesten passivt kjørt, og den satt bom fast bak førstnevnte over mål – tilsynelatende med mye krefter spart. Spor to er perfekt da det lukter kjøring på flere hender fra start. Med tøft tempo blir jeg ikke overrasket om Global Investment blir ropt opp, og det til fin odds.

Dagens sjokk:
- Dagens tredje ni’er blir 9 Zizou Limburgia i V75-1. Til og med svenskene undervurderer denne Svanstedt-traveren i spillet. Stang inn har preget de to seiersløpene i år, det skal sies. Den lynraske traveren har stukket til tet, sluppet føringen – for så å få perfekt åpning på oppløpet. Men bakspor, spor ni, mener jeg bare er en fordel her. Det lukter tøff kjøring innledningsvis i dette løpet, noe Zizou Limburgia profiterer på til slutt. Sist travet hesten rundt 1.10,6 den siste halvrunden, og nå er det mulig også bakskoene blir rykket til lørdagens start. I et løp midt i november travet hesten den blytunge veien i dødens uten sko på alle fire beina, gikk underkant 1.10,0 siste 500m, og holdt allikevel unna til seier på imponerende vis. Blir slett ikke ufarlig med det riktige løpet underveis.

V75-forslag
V75-1: 3-9-12
V75-2: 9 Tekno Odin
V75-3: 10 Nalda Nof
V75-4: 5-12
V75-5: 1-2-3-4-7-8-9-12
V75-6: 1-2-3-5
V75-7: 1-4-9-11-12
Forslaget koster 480 kroner

Merk: Forslaget er endret etter strykningen av Joke Face.