Trenden snudd

Skrevet av Richard Ekhaugen,  07.05.2013
Artikkelbilde
Daglig leder på Momarken, Knut Ekhaugen. Foto: Hesteguiden.com.

Etter en treg innledning på året har omsetningen på hestespill i Norge steget den siste måneden. Daglig leder Knut Ekhaugen har sett nærmere på årsakene i denne ukes leder.

OMSETNINGEN PÅ HESTESPILL
startet dette året likeartet i både Sverige og Norge; en nedgang i forhold til fjoråret. Etter uke 15, midten av april, lå omsetningen i Norge ca. 4.5 % bak fjoråret. I de  neste 3 ukene skjedde det noe i markedet: omsetningen steg betraktelig. Da markedet snudde i midten av april lå vi 62 mill. bak fjoråret, men i løpet av de tre siste ukene er det redusert til 23 mill.

Det er vanskelig å si hva som snudde trenden. En årsak til dette er at spillmenyen endres stadig vekk og da blir det vanskelig å gjennomføre et kontrollert eksperiment. Men det er ingen tvil om at det nye produktet Eksperten har vært medvirkende til oppsvinget i omsetningen. Videre har spillproduktene V65 og V64 vært etterspurte. Det er i alle fall en svært gledelig utvikling og det blir spennende å se om den positive trenden holder seg utover i året.

STIAN I FLYTEN
En av regionens unge trenere, Stian Eilefsen, har mye å glede seg over siste tiden. Da startskuddet for mønstringsløp gikk på Bjerke sist onsdag hadde han hele 8 toåringer som prøvde seg – og alle klarte kravet! I tillegg dro han til Årjäng med en svenskfødt toåring – som også besto prøven! Og sist lørdag tok han en flott trenerseier i V75 i Bergen med Support Vacation som sprintet 12.6. Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!

SKJEBERG & BERG TRAVSELSKAP
har regien på denne løpsdagen. Vi takker laget for innsatsen og ønsker deres sponsorer spesielt velkommen til Momarken.


VI HÅPER ALLE FÅR EN FLOTT TRAVKVELD PÅ MOMARKEN!  
   Knut Ekhaugen
   Daglig leder