Utfordringer og nyskapninger

Skrevet av Richard Ekhaugen,  27.01.2013
Artikkelbilde
Daglig leder Knut Ekhaugen tar for seg travsportens mange fasetter i denne ukes leder. Foto: Hesteguiden.com.

Daglig leder Knut Ekhaugen tar for seg både travsportens utfordringer og en av Momarkens spennende nyskapninger i denne ukes leder.

2013
blir et spennende år for travsporten. Det er et ubestridelig faktum at travsporten er på vikende front i flere toneangivende travsportland. Det gjelder USA og Canada, og i Europa er Italia hardt rammet. De velkjente travbanene i Milano og Roma, San Siro respektive Tor di Valle, stenges.

66 millioner kroner
Sverige opplevde i fjor en omsetningsnedgang på hestespill på 700 millioner, mens vi i Norge fortsatt er på en grønn gren med en omsetningsvekst, om enn moderat, på 66 millioner i fjoråret. Positivt er det i Norge at det tas grep for kostnadseffektivisering i alle enheter innen travsporten, før vi har en krise. På denne måten kan en krisepreget situasjon unngåes, og Norge vil være ett av få travsportland med premieøkning i 2013.

Eurototo?
Men vi må ruste oss for framtida og være forberedt på at konkurransen på spillmarkedet hardner ytterligere i år. Eurolotto lanseres i disse dager - et spill med enorme gevinstmuligheter. Kanskje er tiden moden for eurototo for travnasjonene i Europa?

Momarken-festivalen
På vår hjemlige arena Momarken, blir 2013 et spennende år. Første helgen i juli går Momarken-festivalen av stablen, en nyskaping hvor grunnpillarene er mat, dyr, opplevelser og trav. Vi har fått veldig fin respons fra alle Indre Østfold-kommunene, som sammen med oss ønsker å løfte regionen ved at Momarken-festivalen blir en omdømmebygger for Indre Østfold.


Men før det, har vi Unionskampen 16. mars og 12 dager senere Skjærtorsdag – begge store dager for Momarken. Det blir en spennende vår og forsommer på Momarken!

   VI ØNSKER ALLE EN HYGGELIG TRAVKVELD PÅ MOMARKEN!

   Knut Ekhaugen
   Daglig leder