Nye leietagere på plass

Skrevet av Richard Ekhaugen,  03.01.2013
Artikkelbilde
Ole Johan Østre (bildet) og Karoline Lund Solberg er nye leietagere på Momarken. Foto: Hesteguiden.com.

Den ene stallenheten som Anders Tovengen har disponert på Momarken skiftet leietagere ved årsskiftet. Nå er to ferske, lokale krefter på plass.

Ole Johan Østre (23) og Karoline Lund Solberg (22) er blitt tildelt stallenheten Anders Tovengen frem til nå har disponert, imellom Odd Arne Sagholen og Per Oleg Midtfjeld. De to er begge unge og lokale, førstnevnte stallmannschampion for tredje året på rad på hjemmebanen, sistnevnte har oppnådd fine fremganger som trener til blant annet familiehesten Tekno Jerkmin med nesten 200 000 kroner innkjørt i 2012.

Flytter denne helgen
Karoline ble uteksaminert fra travtrenerutdanningen på Starum i 2009, mens Ole Johan har "avtjent sin verneplikt" ved samme sted høsten 2012.
- Vi starter flyttingen av hester fra gården til banen førstkommende søndag. Hvor mange hester Karoline skal ha inn fra starten av er litt usikkert, men jeg kommer med fem hester i tillegg til at jeg skal ha to unghester igjen på gården til foreldrene mine, forteller Østre.


En purung Karoline Lund Solberg (t.h.) etter å ha sikret seg ponnichampionatet på Momarken i 2004. Foto: Hesteguiden.com.

Meritterte hester
Fintstammede ungdommer etter Love You og Korean er med på flyttelasset, det samme er meritterte løpshester som High Chanel og Skogans Drömtös.
- Mye av opplegget jeg har fulgt hos Kåre Dybedahl viderefører Karoline og jeg nå. Det betyr at vi trener veldig hardt to dager i uka, mens resten av tiden mer baseres på humørtrening, forklarer 23-åringen.

Støttende
Det betyr også at kusketalentet med 43 seire på samvittigheten i 2012 kan fortsette å være tilgjengelig for sine faste kunder.
- Jeg setter veldig pris på oppsittene jeg får, og det er gøy å merke at det er mange som er støttende til denne satsningen også. Noe mål hva gjelder innkjørt på stallen har vi ikke satt oss, men det er klart vi ønsker å kjøre inn mest mulig, sier Østre med et smil om munnen.