Momarken-championer 2012

Skrevet av Richard Ekhaugen,  17.01.2013
Artikkelbilde
Sportssjef Kjeld Henning Sandem. Foto: Hesteguiden.com.

Kjeld Henning Sandem tar for seg championatene på Momarken for 2012 i denne ukes leder. Sportssjefen trekker også frem ponnichampionen, et championat like viktig som noe annet! 

"I kveld skal vi hedre våre championer med pokaler, heder og ære. Sesongen er lang, og først utover høsten blir det satt ekstra fokus på denne tvekampen. For de som vinner må det være et mål som blir nådd, og som viser at sesongen har vært god. I hvert fall på Momarken travbane! Gunnar Austevoll, vinneren i 2010, trakk igjen det lengste strået blant trenerne. 23 seire ble det, og pokalen fikk han med flere andreplasser enn Geir Vegard Gundersen. Eirik Høitomt følger deretter med 19 seire. Fjorårets champion, Per Oleg Midtfjeld, tok fjerdeplassen med sine 15 seire.

Siste som stallmann?
Ole Johan Østre tok sin ( antakelig…) siste pokal som stallansatt. Som kjent tar han ut trenerlisens i disse dager. Vi gratulerer Ole Johan med nok en flott sesong, og et klart championat. Ole-Christian Kjenner har også hatt en god sesong, og inntok plassen bak Ole Johan med sine tre seire. Samme antall har også Erlend Rennesvik, og det på bare syv starter. Meget sterkt!

Utøket pokalsamlingen
Den velkjente amatøren Robert Kruse kan pynte opp hjemme med nok en sølv pokal. Fire seire holdt til championat foran Truls Desserud og Svein Olav Ruud. Begge de sistnevnte noterte seg for tre førsteplasser, sistnevnte på bare fire starter. Fire starter og fire seire? Ja, vi snakker om montè rytteren Kristine Kvasnes. Bedre kan det ikke gjøres. Tre seire fikk Siv Emilie Løvvold, en foran svenske Anna Rønning. Elise Alfredsen fra Ise ble beste ponnikusk. Hun oppnådde tre seire og en andreplass. Det holdt så vidt i kamp med Torunn Skau.  Vi gratulerer dere alle!


MESTVINNENDE TRENERSTALL
Frode Hamre starter sine hester hyppig på Momarken. Det setter vi stor pris på. At kvalitet og riktig matching lønner seg, er Hamre stallen et godt bevis på. Hestene fra Stall Hamre kjørte i 2012 inn kr. 626.500 på 33 starter. Med det vant Frode Hamre kampen om mest innkjørt på trenerstall. Stall Cato Antonsen kjørte inn kr. 466.500 og ble med det nest best. Akkurat som i fjor! Videre følger Trond Anderssen, Per Oleg Midtfjeld og Sigbjørn Kolnes.


GULLSMED ANTON HUSEBYS ÆRESPREMIE
Så er vi igjen tilbake med « Gullsmed Anton Husebys Ærespremie «. Som tidligere vil den tilfalle eieren til den hest som tar flest seire på Momarken travbane i 2013. Denne gang er ærespremien en Vinmugge i sølv. Se for øvrig informasjon og konkurranseregler et annet sted i dagens travprogram. Vi vil også nevne at de fleste montè løpene i år vil gå under navnet « Gullsmed Husebys Montè løp « Det vil her være gavepremie til seirende rytter. Vi vil takke Gullsmed Anton Huseby for et meget godt samarbeide!"


VELKOMMEN TIL ET NYTT TRAVÅR PÅ MOMARKEN! VI HÅPER ALLE FÅR EN TRIVELIG KVELD!
Kjeld Henning Sandem
Sports / Markedssjef

Les mer om championene på Momarken for 2012 her