Gonagas først ute

Skrevet av Richard Ekhaugen,  15.01.2013
Artikkelbilde
Et stort øyeblikk; Gonagas har vunnet Norsk Travkriterium 2007. På sulkydraget jubler eier Jan Erik Minge og samboer Tonje Bratbak. Foto: Hesteguiden.com.

Tirsdag 22.januar avholdes årets første løpsdag på Momarken. En særdeles interessant lokal hest gjør comeback i et prøveløp.

Gonagas, eid av Jan Erik Minge fra Havnås, viste seg tidlig som et talent langt utenom det vanlige. Etter at Minge selv kusket sønnen til sin tidligere topphest Ulsrud Igel i mønstringsløpene, var det stort sett Dagfinn Aarum som fikk gleden av å geleide Gonagas rundt i seiersløp etter seiersløp.

Vant Kriteriet
Trøgstad-hingsten tok 9 seire på sine 11 innledende starter, og var ubeseiret feilfritt. Høydepunktet var naturligvis Kriterie-seieren, men også ærverdige H.M. Kongens Pokalløp stod på Gonagas' merittliste etter 3-årssesongen, en sesong som innbragte over 670 000 kroner.

Første på et år
De senere sesongene har Gonagas av ulike årsaker slitt med å følge opp, tre seire på 42 starter har det blitt, og nå har ikke 9-åringen startet siden han ble uplassert i et V65-løp Amor Even vant på Bjerke i februar i fjor. Vi gleder oss til å se Gonagas tilbake i løpsbanen igjen!

Se startlistene her