Championene kåret

Skrevet av Richard Ekhaugen,  02.01.2013
Artikkelbilde
Seieren med Jotun i Østfold Hesteeierforenings amatørløp var en av fire seire som sikret Robert Kruse amatørchampionatet på Momarken i 2012. Foto: Hesteguiden.com

Hva har Gunnar Austevoll, Ole Johan Østre, Kristine Kvasnes og Robert Kruse til felles? De tok alle hvert sitt Momarken-championat i 2012!

Det var spenning frem til siste løpsdag i kampen om kuskechampionatet på Momarken. Geir Vegard Gundersen gjorde ikke sitt for å dempe denne spenningen da han vant Thor Østbys Minneløp med Åsajerven og dermed utlignet Gunnar Austevolls seiersstatiskk. Hjemmetreneren reddet seg imidlertid i land på flere andreplasser enn nittedølen, og tok sitt andre Momarken-championat med 23 seire på samvittigheten. Det forrige kom i 2009.

2,1 millioner kroner
Ole Johan Østre har lagt bak seg sin beste sesong i sulkysetet, og var i en klasse for seg blant de stallansatte. Totalt kjørte ungguttten inn over 2,1 millioner kroner og krysset mållinjen først hele 43 ganger. Åtte seire på Momarken var fem flere enn andremann på lista, Ole-Christian Kjenner. Tre av seirene ble for øvrig tatt bak onkel Øystein Østres Åser Frøy. Ole Johan tok med dette sitt tredje strake stallmannschampionat på hjemmebanen.

Fire av fire
Å gå gjennom en hel sesong ubeseiret på en bane i samme disiplin skal nesten ikke være mulig. Ikke en gang om du kun starter fire ganger. Dette kunststykket maktet imidlertid Kristine Kvasnes i sal på Momarken i 2012. To av seirene tok 24-åringen sammen med Moon Dreamer. Først satte de gode montéhester som Limerick og Going Southwind på sidelinjen under Unionskampen i mars, før de var tilbake i april og sprintet kruttsterke 1.12,9a/1640 meter! Kristine Kvasnes ble champion for andre gang på Momarken, forrige tittel tok hun hjem i 2010.

Tredje amatørchampionat
Dyktige Robert Kruse tok i 2012 sitt tredje amatørchampionat på Momarken, i sin beste sesong i sulkysetet noensinne. Fire av mysenamatørens totalt 13 seire ble tatt bare noen hundre meter fra der han har sin hjemmeadresse. Vi ble vitne til et rørende øyeblikk da Kruse krysset mållinjen først i Østfold Hesteeierforenings amatørløp sammen med hedershesten Jotun, en hest Kruse i den påfølgende starten skulle vinne V75-løp med og henvise Alm Taragon og Vestpol Faxen til en plass i de slagnes rekker.  

Vi sender våre gratulasjoner til våre dyktige championer!

Se kuskestatistikken for 2012 her

Se tidligere championer på Momarken her