Lokker svenskene over grensen

Skrevet av Richard Ekhaugen,  25.02.2013
Artikkelbilde
Even Elvenes, her sammen med svenske Åsa Elmroth, reiser denne uken på signingsferd til vårt broderland i øst for å lokke svenskene til Unionskampen lørdag 16.mars. Foto: Privat.

Tirsdag denne uken reiser journalisten og "halvsvensken" Even Elvenes over grensen for å lokke spennende svenske gjester til Unionskampen. Mye av seansen blir festet til film.

Tirsdag 26. februar, samme dag som nye hesteeiere forbereder seg til kick off til en ny sesong av Folkehesten Momarken, reiser Even Elvenes på svensketokt. 52-åringen, bosatt et bittelite steinkast fra Momarken, har gjennom mange år vært en kjent og kjær skikkelse i vårt broderland i øst, og har etter hvert skaffet seg en unikt nettverk innen svensk travsport.

Maratonuke
I år, som tidligere, setter Elvenes kursen østover for å lokke svenske trenere, kusker og eiere til Unionskampen på Momarken. Onsdag avlegges første etappe på Solvallas V86-kjøring, før Rommes V64-stevne fredag kveld er neste stopp på veien. Signingsferden avsluttes med Bergsåkers V75-omgang lørdag, og innimellom slagene blir telefonen flittig tatt i bruk. Kanskje besøkes et lunsjstevne også?

Video for våre lesere
Som en service overfor www.momarken.nos lesere og de som følger oss på Facebook, kommer Even til å filme intervjusnutter underveis. Disse vil vi i etterkant publisere på hjemmeside og i sosiale medier slik at dere får et lite innblikk i hvilke tanker sentrale svenske travsportsaktører gjør seg om Unionskampen.

Vi ønsker Even god tur og gleder oss til å se resultatet!