Profilen: Robert Kruse

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.10.2012
Artikkelbilde

Denne ukes "Profilen" kan skilte med imponerende to oppasserseire i Derby. Møt Robert Kruse, fremgangsrik amatørkusk med spennende oppsitt på Momarken lørdag.

Navn: Robert Kruse
Aktuelt: Robert Kruse har i en årrekke tilhørt landets aller beste amatørkusker. 2012-sesongen er en av hans beste noensinne, både hva gjelder innkjørte penger og antall seire. Ni triumfer og nesten 430 000 kroner kan Kruse skilte med inneværende år, V75-seier har også 38-åringen notert seg for. Lørdag kjører han til start med flere fine sjanser på hjemmebanen.

Født: 14.11.73
Familie: 3 barn, Christoffer 17, Christian 12, Sarah 6 og samboer. 
Yrke/skole: Avdelingsleder kyllingavdelingen på Nortura Hærland og røykdykker i Eidsberg brann og redning.

Tilknyttet Momarken siden: 1987.

Tidligere jobber: Stallmann hos Dagfinn Aarum 1991-1999.

Det beste med Momarken: Det skjer mye bra etter at Jostein Grav kom inn. Og en fantastisk salmaker i Martin Johansen som har alt man trenger til hest.

Momarkens største utfordring: Treningsmulighetene etter at de begynte arbeidet med nye E18. Orden rundt i hesteringen og på anlegget ellers. Det er en publikumssport så førsteinntrykket er viktig.  Premieskalaen må det jobbes med å få opp, Kanskje en omorganisering må til for å få opp premieskalaen på banen.

Første møte med travet: Startet i stallen til Leif Kjøniksen etter skoletid der Rolf Dahl var en god læremester.

Morsomste opplevelse innen travet: Har hatt mange morsomme opplevelser innen travet som stallgutt hos Dagfinn med to oppasserseiere i Derby, Lundilen i 1993 og Sarpen i 1994.
Som amatør må det bli V75-seier med Jotun, El Jaros under Jarlsberg helgen, Kendricks Pride 1.13,8-løpet på Jarlsberg og Ill Sentry sitt siste løp på Biri.

Beste hest jeg har sett: Steinlager.

Min beste vinnersjanse på Momarken lørdag: Har fire bra hester på lørdag, men Kendricks Pride står best til på lørdag så tror den har en bra sjanse selv etter en liten pause.

Spiser helst: Lårkjøtt av kylling med fløtegratinerte poteter og en god saus.

Drikker helst: Saft og vann.

Hobby: Trav.

Dette leser jeg: TGN.

Dette hører jeg på: Radioen står alltid på P4.

Dette ser jeg på: Rikstoto direkte, TV 2 nyheter, sport og fotball. Det er Brann og Arsenal som er lagene!