Gyllen sjanse på hjemmebane

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.10.2012
Artikkelbilde
Lørdag har Jens Kristian Brenne muligheten til sanke mer sølvtøy; egentrente Golden Feline skal ut i Norsk Oaks. Foto: Hesteguiden.com.

Ti år etter at familiens Brenne Stjerna vant Norsk Oaks har Momarken-trener Jens Kristian Brenne sjansen til å gjenta bedriften. Utstyrsendringer kan sørge for at Golden Feline tar seg av storløpet på hjemmebane.

Jens Kristian Brenne var 18 år gammel og stallgutt da farens Brenne Stjerna vant Norsk Oaks på Momarken. Ti år senere er han selv etablert profftrener med stall på Mysen-banen og med en av forhåndsfavorittene til storløpet på treningslisten.

- Bedre enn S.J.'s Majesty
Det har vært stilt forventninger til Askim-hoppa Golden Feline, en lillesøster til millionæren Golden Brown. Foreløpig står Look De Star-datteren uten seier i debutsesongen, men ingen kan beskylde Golden Feline for å ha fått det servert i løpene så langt.
- Jeg holder henne faktisk for å være en bedre hest en S.J.'s Majesty, forteller Brenne og sammenligner med hoppa han selv blant annet vant Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling med.
- S.J.'s Majesty er et typisk S.J.'s Photo-avkom, med en utpreget vinnerskalle og vilje til å være først på streken. Golden Feline er nok både sterkere og mer komplett, begrunner den unge treneren.

- Forandret løpet totalt
Lørdag stiller ekvipasjen til start som en av favorittene i Norsk Oaks på hjemmebanen. Som vi omtalte på hjemmesiden tidligere i uken er innersporets Dream Play strøket grunnet skade. Det får optimismen til å gro hos Jens Kristian.
- Det forandret jo løpet totalt! Ingen ville forsøkt å kjøre fra start en gang med Lars Anvar Kolle bak den startraske hoppa i førstespor, nå er det mer åpent. Golden Feline kan løse bra fra start, men i kvalifiseringen ble hun hissig og jeg fikk ikke sluppet henne av. Til finalen tar vi av de hele skylappene som hun har gått med tidligere i sesongen. Vi prøver draskylapper nå, noe som innebærer åpent hodelag fra start. Jeg håper det gjør at Golden Feline roer seg, forteller Brenne.

- Sjansene steg betraktelig
Til tross for at hoppa står uten seier på ti forsøk er det en offensiv trener og kusk som stiller til start. Spesielt etter strykningen av Dream Play, noe som innebærer at forhåndsfavoritten Oh Superb forlater startbilens vinger fra innersporet.
- Dette gjør at sjansene våre stiger betraktelig! Golden Feline har ikke hatt den rette flyten i år, det har blitt mange løp hvor hun selv har måttet dra opp angrepene i tredjespor den siste runden. Vi er avhengig av at det klaffer på lørdag, men får vi spare speeden hennes frem til oppløpet, spurter hun voldsomt fort. Det lange oppløpet på Momarken skal være en fordel for oss, påpeker en forventningsfull hjemmetrener før storløpet med 250 000 kroner i førstepremie.