Gunnar-dobbel på hjemmebane

Skrevet av Richard Ekhaugen,  29.10.2012
Artikkelbilde
Gunnar Austevoll slo til med to seire på hjemmebane mandag. Foto: Hesteguiden.com.

Gunnar Austevoll viste seg som en favorittkusk å stole på i lunsjen på hjemmebane mandag. Både Gjærlaus og Gittan Pride ble loset inn med stø hånd.

Gunnar Austevoll var i praktslag under lunsjkjøringen på hjemmebane mandag. Bak favorittene Gjærlaus og Gittan Pride slo eksilbergenseren til med en rotekte dobbel.

Seier tross galopp
Gjærlaus var spilt til 37 igjen for en satset tier, men satte en støkk i favorittspillerne da han kastet seg over i galopp da startbilen sendte ekvipasjene avgårde i V5-3. Gunnar Austevoll fikk imidlertid parert, og allerede nedover den første bortre langsiden var favoritten på gang via sporene. Terje Hanestad var aldri inne på å slippe føringen med Snø Eld, og det ble ingen lett reise for favoritten. Inn mot den siste svingen var svenskegjesten Ederpilen på vei til å overrumple hestene i front, men Gunnar fikk holdt beina i mellom, og Gjærlaus tok fatt på oppløpet med en lengdes ledelse. 50 meter før mål datt Ederpilen ut av det og galopperte, og hjemmekusken kunne sette seg komfortabelt til rette. Vinnertiden ble 1.33,8ag/2140 meter.

Solid langspurt
Fra spor ytterst bak startbilens vinger i V5-4 tok Gunnar det rolig bak 2-oddseren Gittan Pride. Drøye 800 meter fra mål satte han fart fra fjerdepar utvendig, og nedover den siste langsiden fikk favoritten ordentlig fart under høvene. Tidlig på oppløpet var seiersgrepet koblet, og de siste 200 meterne av løpet seilte den åtte år gamle hoppa bare unna til sikker seier. Vinnertiden ble 1.18,3a/2140 meter.

Se resultatlistene her