Fortjent Robert-ros

Skrevet av Richard Ekhaugen,  13.11.2012
Artikkelbilde
Robert Kruse ga hedershesten Jotun fortjent klapp på baken etter seieren i Østfold Hesteeierforenings amatørløp. Foto: Hesteguiden.com.

100 meters tillegg affiserte ikke Jotun og Robert Kruse. Etter en spennende oppløpsfight med Greis Vinn og Per Jørgensen stakk hjemmeekvipasjen av med seieren i Østfold Hesteeierforenings amatørløp.

Han fikk et fortjent klapp på baken etter målpassering, 10 år gamle Jotun. Robert Kruse la ikke skjul på sin beundring for hedershesten etter at den samspilte ekvipasjen hadde tatt seg av Østfold Hesteeierforenings amatørløp.

To-hestersoppgjør
Belastet med ikke mindre enn 100 meters tillegg fikk Jotun en fin start, og var tidlig oppe som femte-sjettehest på linje. Nedover den siste langsiden ga Robert Kruse full marsjordre, og Jotun fikk straks Greis Vinn over seg. Inn mot den siste svingen skaffet disse to seg en voldsom luke ned til resten av feltet, og nedover oppløpet stod det og veide. Greis Vinn maktet likevel aldri helt å få tak i tapre Jotun, som stakk av med seieren i det tradisjonsrike løpet. Jotun fikk et velfortjent klapp av Robert Kruse etter målpassering.

Ny balanse gjorde susen
- Jeg valgte å kjøre fremover da det ikke gikk så fort i løpet, og det ble jo riktig. Jeg måtte ta litt brått i ham da hesten til Vidar Schwabe (2 Solstrålen) feilet på siste langside, og han var litt tung å få i gang igjen. Jeg fikk snakket til ham og dratt skylappene inn på oppløpet, og da tente han litt til. Vi la om til aluminium sommersko rundt om i dag, og det gjorde utslaget!, fortalte en storfornøyd kusk etter løpet.

Vinnertiden ble 1.28,9/2780 meter.Førstepremien i løpet var 18 000 kroner. Jotun eies og trenes av Terje Gjerstad fra Slitu.