Norgesdebut med mersmak

Skrevet av Richard Ekhaugen,  04.11.2012
Artikkelbilde
Kristin Wattum Haugen, her etter seier med Lojstayulian, trener Pleasures Way. Foto: Hesteguiden.com.

Fem år gamle Pleasures Way avla en norgesdebut med mersmak på Momarken søndag. Great Challenger-datteren, eid av familien Wattum Haugen fra Askim, lekte hjem V5A-finalen på enkleste vis.

Familen Wattum Haugen fra Askim har de senere årene hentet flere fine travere fra Danmark, deriblant Milliondollarbaby D. Det spørs om ikke siste tilskudd på stammen, Pleasures Way, tegner til å kunne bli like fremgangsrik. Tar man utgangspunkt i norgesdebuten på Momarken søndag er det i hvert fall ikke umulig. Den fem år gamle Great Challenger-datteren viste frem egenskaper som kan vise seg avgjørende på veien oppover i klassen; startferdigheter og en real "slutrökare".

Rett til tet
Hoppa limte mulen i startbilens vinger, og Gunnar Austevoll kunne resolutt styre til tet. Ekvipasjen fikk imidlertid umiddelbart Lady Centennial og Per Oleg Midtfjeld pressende på utsiden, og ut av den første svingen måtte Austevoll gi slipp på taktpinnen. Første 500 meter ble åpnet på morske 1.11,8, mens kilometeren ble passert på 1.14,3. Rundt den siste svingen så det mørkt ut for Pleasures Way der hun satt bom fast i ryggen på Lady Centennial, men da dødenstravende Lacrimosa brøt ut et spor tidlig på oppløpet, åpnet himmelens porter seg for norgesdebutanten.

Avgjorde enkelt
På få meter avgjorde Pleasures Way på lette ben til sin fordel, og kom i mål på 1.16,1a/1640 meter. 18 000 kroner tikket inn på konto, omtrent like mye som hoppa hadde tjent på 13 starter i Danmark hittil i år!

Se fullstendige resultatlister her