Kvalitet avler kvalitet

Skrevet av Richard Ekhaugen,  26.03.2012
Artikkelbilde
C.C. Juliana (bildet) er et av tre avkom etter Juliano Star i kvalifiseringen til DNTs vårserie på Momarken tirsdag. Foto: Hesteguiden.com.

Lome Elden, Mørtvedt Jerkeld og Juliano Star. Det er farshingstene som er hyppigst representert i DNTs Unghestserie på Momarken tirsdag.

Tirsdag kjøres DNTs Unghestserie for begge raser. Interessant i den forbindelse er det å ta en titt på hvilke fedre som leverer avkommer som er tidlig ute med å kjempe om prispenger. Tar vi den titt på 3-årsløpet for kaldblods er det to hingster som går igjen; både Lome Elden og Mørtvedt Jerkeld har to avkommer hver i løpet. Den kanskje sterkeste stammen kan Wik Ida (e. Mørtvedt Jerkeld) vise til. Mormor til hoppa er Fjeldbergjenta, mor til to millionærer i form av Lauvin og Wikvinn. Også Tysvær Flaks (e. Lome Elden) har noe å leve opp til. Hingsten har den gamle årgangstoppen Riffifi som mormor, hun er blant annet mor til Rossi.

Tre ganger Juliano Star
I varmblodsløpet er det en fransk matador som dominerer. Juliano Star er far til ikke mindre enn tre av avkommene i kvalifiseringen til DNTs Vårserie. Juliano's Pride har den gamle topphoppa Zoot Spin som mormor. Søsteren til en annen millionær, Mr Moxy, er selv mor til en millionær; Zantja. C.C. Juliana trenger heller ikke skjemmes for opphavet; mormor Valley Of Paradise er også hun mor til en millionær; C.C. Paradise Image. Super Julios mamma, Superina Land, var selv en unghestflamme som samlet sammen over millionen i løpet av karrieren. Hun er igjen mor til No Mans Land, som har tjent, ja du gjettet riktig, over en million kroner.

At kvalitet avler kvalitet, er det ingen tvil om!