Italiener i norgesdebut

Skrevet av RE,  13.03.2012
Artikkelbilde
Italienske Riccardo Bianchi stifter bekjentskap med italienske Match Ball Rex (bildet) i stallmannsløpet på lørdag. Foto: Hesteguiden.com.

Når italienske Riccardo Bianchi på lørdag for første gang kjører travløp i Norge passet det som hånd i hanske å få oppsittet bak italienskfødte Match Ball Rex i stallmannsløpet.

- Det er nesten som å komme hjem, smiler den sympatiske italieneren på snakk om lørdagens oppsitt i stallmannsløpet under Unionskampen, Match Ball Rex.

Varenne
Og ikke bare er vallaken, som eies av Frode Larsen og Marianne Frostrud fra Mysen, født i Italia. Bianchi hadde mye med pappaen Varenne å gjøre da han i 1999 jobbet hos Jori Turja i Italia. Som om ikke det var nok, kjenner 33-åringen godt til oppdretteren av Match Ball Rexs mamma, 1.10-traveren C.R. Kay Suzie. Det er med andre ord ingen fremmedkar som setter seg opp bak Match Ball Rex på lørdag.

Lengre enn planlagt
Bianchi hadde jobbet både hos Jori Turja og Heikki Korpi i Italia, Ecurie des Charmes i Frankrike og Peter Strooper i Nederland, da muligheten til en helt ny erfaring bød seg.
- Jeg hadde aldri kjørt løp i Italia selv om jeg har jobbet med travhester i 16 år. En dag ringte en kompis og spurte om jeg kunne tenke meg å prøve meg i Sverige. Jeg svarte "Ja visst, hvorfor ikke", forteller Bianchi.
- Planen min var egentlig bare å være der i ett år, men nå har jeg vært her i fire og et halvt år, så det er vel tydelig at jeg trives godt, gliser 33-åringen.

Wången
Nå går han travtrenerutdanningen på Wången i Östersund, og at den blide italieneren trives med livet, skinner klart gjennom.
- Jeg vet ikke når jeg starter opp min egen virksomhet, om det blir neste år, eller om to eller tre år. Jeg trives godt hos Petri Puro, forsikrer Biachi.

1.10,4!
Det er også hos den finske treneren Bianchi har dannet radarpar med den hyperraske hoppa Staro Divine. I fjor sommer sjokkerte hun Trav-Sverige da hun med rundt 500 000 svenske kroner på konto landet på fantastiske 1.10,4a/1640 meter i et V75-løp i Kalmar!
- Staro Divine var egentlig helt uregulerbar i trening, og Puro fortalte meg at dersom jeg trente og klarte å få skikk på henne, skulle jeg også få kjøre henne i løp, gliser Bianchi.

"Årets komet"
Det klarte italieneren, og den brennhurtige Juliano Star-datteren var en flott reklamehest for stallmannen. Så vellykket ble samarbeidet, at Riccardo Bianchi ble nominert i kategorien "Årets komet 2011" under den svenske hestegallaen i fjor.

Vi ønsker Riccardo Bianchi hjertelig velkommen til Unionskampen på Momarken på lørdag!