Hjelpende hånd fra Värmland

Skrevet av RE,  15.03.2012
Artikkelbilde
Örjan Kihlström kusker Johan Kemis morsomme bankerdrag, 8 Felix Vingboons i V75-5. Foto: Hesteguiden.com.

Det er godt vi har gode venner i Värmland - Johan Kemi fra Färjestadtravet hjelper oss med vurdering av de svenske V75-hestene.

Johan Kemi, opprinnelig fra Umeå, er markedssjef ved Färjestadtravet. "Kemisten", tipssignaturen i Färjestad-programmet, har også særdeles god oversikt over de svenske hestene som gjester "nabobanen" Momarken. Vi tok hjelp av Kemis ekspertise til å ta oss gjennom de viktigste svenske hestene under lørdagens V75-omgang.

- Bra sjanse
V75-1: - Kanskje blir det norsk seier her, men 5 Art On Line har vært veldig, veldig bra den siste tiden. Det føles som han står bedre inne i løpet enn han har gjort i sine tidligere starter. Over kort distanse og med autostart tror jeg Mikko Aho ladder det som går fra start. Det spiller egentlig ikke noen rolle om han får teten eller om han sitter i rygg, denne er bra! På Solvalla nest sist var han meget bra, og i mine øyne møtte han tøffere dyr da enn hva han gjør nå. Det skal være en bra sjanse. 2 Democrat har jo gjort hyggelig løp i baktroppen, men han har også startet ganske flittig. Han er kanskje litt på retur. 10 Hamras One More har vært en liten skuffelse tidligere i år, men har skjerpet ser ordentlig den siste tiden. Det lange oppløpet deres på Momarken kan telle til hans fordel om det blir ordentlig kjøring. Art On Line er startrask, og så skal han vel kjøre offensivt med 4 Fleetfoot Hanover - blir det litt kjøring, kan Hamras One More være en kjempeskrell.

- Betongbane sist
V75-2: - Det er vel vanskelig å gå imot 11 Hallsta Lotus i min verden. Årsdebuten ble gjort unna på en ordentlig dårlig bane vil jeg minne om. Det står vinterbane, men det var nok snakk om nærmere betongbane. Nå møtte han dårlige hester, men han gjorde det han skulle og så fremfor alt utrolig frisk og fin ut. Selv om han møter noen bra hester her, tror jeg han skal være strået hvassere. Hallsta Lotus er en naturlig banker. De andre svenske hestene her trenger vi ikke å nevne.

- Goop-hestene litt enkle
V75-3: - 4 Knifetown Lady er ikke så dårlig, jevn og sikker, en bra Super Arnie-merr det her. Men om sannheten skal frem, har hun jo ikke møtt spesielt tøffe hester. Samtidig kan man ikke gjøre mer enn å vinne og se bra ut, og det synes jeg egentlig hun har gjort hele året. Startsporet? Følelsen er at det ikke skal være noe problem. 10 Tara Defi står riktig inne i dette løpet. Hun delte en V75-seier i slutten av desember i fjor, og da med en så god hest som Jackal Face. I det løpet tok hun vel nærmere 10 lengder på den nedover oppløpet. Med rett reise, og mot disse hestene, så synes jeg Tara Defi er veldig, veldig tidlig. Jeg synes til og med at hun er klar førstehest i dette løpet. Björn Goop har vel tre hester med i dette løpet, men jeg synes ikke noen av dem er aktuelle der fremme. De føles litt enkle alle tre.

- Grotesk!
V75-4: - 12 Motivated Hanover har sett grotesk ut i to starter på svensk mark, og har vært "riktigt jäkla fin"! Hun har blitt utfordret og har vist bra vinnerskalle synes jeg, voltestart har hun også løst på en bra måte. Dette tror jeg er en "versting"! Men fra spor 12 og over kort distanse kjennes det ut som hun kan være sårbar, selv om dette er en veldig fin hest. Personlig er jeg svak for 7 Vermo. En annen hest som kan være interessant er 10 Hamras Napoleon. Langt oppløp nå, og det kan bli litt kjøring over kort distanse, hesten er kvikk. Det er ingen tidlig hest på bongen, men han skal med dersom man tar med mange hester. 11 Pippin synes jeg alltid er overspilt, den stryker vi. Jeg så 8 Onice Axe i debuten på svensk mark, han så fin ut. Det var kanskje ikke noen stor test, men han gjorde det han skulle. Han står også veldig bra inne i løpet. For å oppsummere; av de svenske hestene er det Motivated Hanover og Onice Axe som skal regnes.

Felix i langløpet
V75-5: - I langløpet har vi min morsomste banker for dagen, 8 Felix Vingboons. Det eneste jeg er tvilsom til, er de krappe svingene. Han traver dårlig på svingene, men han er desto sterkere på langsidene, så Örjan (Kihlström) kjører nok hva som går på langsidene.  Over 3100 meter en han mindre sårbar også, og denne er sterk som en bjørn. Felix Vingboons er i mine øyne en klar, klar, klar førstehest i løpet. 10 Jacky Glide fikk endelig sette mulen først sist, da hun vant et V75-løp. Det var på målfoto, men hun stod for en sterk innsats. 3100 meter er bare en fordel, og dette er andrehesten min i løpet. 3 Milles Tempo skal jeg være så ærlig å si at jeg kjenner for dårlig til, den skal jeg nok passe meg litt for.

- Ikke noen tiger
V75-6: - Her kjenner jeg veldig godt til 2 First On Line Sec. Jeg synes alltid at hesten er undervurdert, selv om han er 10 år synes jeg han stadig gjør det bra. At han skal vinne, er kanskje litt langsøkt, men jeg tror han tar teten og slipper direkte. Får han da rygg leder eller tredjepar innvendig og åpning til slutt, samtidig som de andre har en litt dårlig dag, synes jeg han kan være en tredje-, fjerde- eller femtehest på gardering. Jeg anbefaler spillerne å ta med First On Line Sec. 3 Joke Face er jo kongen, han gjør egentlig alt rett hele tiden. Nå har han vært borte siden oktober, og årsdebut er alltid årsdebut. Men han er bra, den der. 6 Beanie M.M. har jeg hørt mye positivt om og han skal være i bra orden. Han viste ved enkelte tilfeller i fjor hvor bra han faktisk er. 8 Clear Sign har gått bra mot tøff motstand, og fikk vinne på et bra sett nest sist. Sist var han tredje bak Quarcio Du Chene. 5 Wishing Stone er bra han. Det er kanskje tøft å si det om en hest som har tjent nesten 10 millioner kroner, men jeg synes ikke han er noen tiger. Han er tverrspeedig og kjapp i beina, men at han skal sitte i dødens eller tet og bare gå unna til slutt, det tror jeg ikke. Får han imidlertid rett reise, er han med der fremme.

- Classic Tile er hesten
V75-7: - Dette er definitivt et flott løp, spesielt siden flere av de mest betrodde har fått dårlige spor. Jeg liker jo 6 Classic Tile, det er en kjempefin hest som har voldsom kapasitet. Han står ganske bra inne i løpet også, jeg tror Svanstedt kjører offensivt. Om det blir tet eller dødens tror jeg ikke spiller noen rolle. 9 Jasper Lane har vært ordentlig bra mot litt enklere motstand, og har vunnet noen V75-løp. Spor 9 behøver ikke være feil for ham, men han skal rankes ned med tanke på at han møter litt bedre hester denne gangen. 11 Maxwell Mayday gjør aldri et dårlig løp og henger med i alle sammenhenger. Møter vel sølvdivisjonshester nå, og det har han vel ikke gjort på en stund. Han skal nok regnes, det er imidlertid synd med sporet. Jeg synes ikke 12 Gills Abbe virker som noen V75-vinner lenger. Han kan rekke til i Dagens Dobbel og V65, men at han vinner V75 fra spor 12, tror jeg ikke. Jeg synes at Classic Tile er hesten i løpet, og nå begynner hestene til Åke Svanstedt virkelig å komme i form, minner Johan Kemi om.