Bankeren innfridde

Skrevet av Richard Ekhaugen,  15.05.2012
Artikkelbilde
Jet Racer G.T. rekordsenket seg da han enkelt vant årsdebuten. Foto: Hesteguiden.com.

Ole Jonny Solbergs V5-banker Jet Racer G.T. feide all tvil til side i årsdebuten på Momarken tirsdag.

Jet Racer G.T., trent av Momarkens Anders Tovengen, var urokkelig i sin årsdebut. Løpsreferent Ole Jonny Solberg annonserte både i baneprogrammet og på Rikstoto Direkte stor tro på Enjoy Lavec-vallaken, og 5-årinigen var da også vel forberedt i sin første start for året.

Offensiv styring
Gunnar Austevoll overrasket samtlige, treneren inkludert, ved å satse offensivt fra bakspor allerede på startsiden, og ut av den første svingen satt Jet Racer G.T. i front. Vallaken var siden i en klasse for seg, og passet samtidig på å rekordsenke seg med et sekund til 1.16,1a/2140 meter.

- Trodde ikke det jeg så!
- Jeg trodde ikke det jeg så!, gliste Anders Tovengen om den offensive styringen.
- Gunnar sa at hesten var frisk, han var løpssugen. Dette er en hest jeg har hatt veldig tro på, og holder han seg hel, tror jeg vi kan kjøre inn en del penger på ham, proklamerte en fornøyd trener før kusken fulgte opp.
- Han var veldig pigg på startsiden, og vi fikk luken bak Thor Borgs hest. Da Jet Racer G.T. var såpass frisk, ville jeg ikke holde mer i ham enn jeg gjorde. Han roet seg heldigvis. Anders sa på forhånd at hesten var vel forberedt, og da vet jeg at vi har mye å kjøre med, fortalte Gunnar Austevoll.