Ingen overraskelser

Skrevet av Richard Ekhaugen,  11.07.2012
Artikkelbilde
Sigbjørn Kolnes, her sammen med Pavie Vang, har hatt en flott sesong på Momarken så langt i år. Foto: Hesteguiden.com.

Sportssjef Kjeld Henning Sandem oppsummerer det første halve året av 2012 på Momarken. At Kolnes/Høitomt er sentrale skikkelser burde ikke overraske noen.

FINN TACK SOMMER CUP FOR TRENERE
har pågått siden starten av juni. Dette er et samarbeide mellom Finn Tack, Johansens Salmakeri og Momarken travbane hvor trenerne (alle lisenser) konkurrerer om flotte premier. Det samles poeng både for antall starter med hest fra egen stall, samt ved første- og andreplasser. Når tre løpsdager gjenstår har Sigbjørn Kolnes inntatt lederposisjonen. Han er i vinden som aldri før og er en trofast innmelder til Momarken-løpene. 38 poeng har det blitt, som er 11 mer enn Odd Arne Sagholen. Erik Killingmo er også i støtet på Momarken og Per Oleg Midtfjeld gjorde et solid byks etter to seire på V75-dagen sist lørdag. Se resultatoversikt et annet sted i programmet.

ETTER AT FØRSTE HALVDEL AV SESONGEN
er unnagjort, finner vi Eirik Høitomt i relativt klar ledelse i kampen om trenerchampionatet. 16 seire har det blitt så langt, seks foran Tom Erik Solberg. Sistnevnte har for øvrig vært på trippelen i 42% av sine starter på banen i år. Ikke verst! 10 seire har for øvrig også Kolle, Austevoll og fjorårets pokalvinner Midtfjeld. Blant amatørene har den nylige Uttisrud-vinneren Svein Olav Ruud inntatt førersetet. Tre seire og en tredjeplass på fire starter, det kan nesten ikke gjøres bedre. Velkjente Robert Kruse puster han i nakken…  Kristine Kvasnes er ennå bedre. Tre seire på like mange starter gir ledelse blant travrytterne. Hun starter ikke så mye her lengre, så det skal nok bli vanskelig å holde unna for kobbelet som halser bak! Blant de stallansatte er Ole Johan Østre på god vei mot nok en ny pokal. Fem seire og syv andreplasser er godt foran Morten A. Pedersen som følger nærmest.

VI ØNSKER ALLE EN RIKTIG FIN SOMMERKVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports / Markedssjef