Tre på hjemmebane

Skrevet av RE,  16.01.2012
Artikkelbilde
Hjemmetrener Per Oleg Midtfjeld seler ut tre stallhester på Momarken tirsdag. Foto: Hesteguiden.com.

Per Oleg Midtfjeld forklarer hvorfor egentrente Mockingbird ble rapportert i Drammen sist.

Helgens V75-omgang på Forus ble en løpsdag i dur og moll for Momarken-treneren. Fire år gamle Fux Pride går fra klarhet til klarhet og tok lørdag sin fjerde strake seier fra debuten. Juliano Star-sønnen har på fire starter kjørt inn 124 000 kroner til sine eiere, Stall Fuxiga Kaxar. Elitetraveren Garland Kronos ga seg fra tet etter å ha fått bestemme tempoet underveis.
- Jeg har ikke sjekket ham opp ennå, men jeg mistenker at det sitter noe i halsen på ham, sier Midtfjeld mandag ettermiddag.

Mistet sko sist
Tirsdag sender han tre stallhester til start på Momarken. Størst tro har han på 9 Mockingbird (V5A-2). Hesten ble tredje fra dødens i Drammen sist, men ble rapportert av dommerne.
- Mockingbird mistet en sko underveis, og jeg tror vel det var derfor han datt ut av det til slutt. Momarkens baneprofil skal normalt sett være en fordel kontra Drammen, at distansen nå er en halv runde lenger er også et pluss. Jeg vil helst unngå dødens denne gangen, men Mockingbird er ikke borte med et litt heldigere løpsopplegg. Min beste sjanse for dagen, bekrefter Midtfjeld.

Alderen tynger ikke
- 3 Deux (V5A-5/V5B-1) har et mye riktigere løp her enn sist, og jeg synes formen hennes er ålreit. Man merker ikke så mye til at hun er blitt 10 år gammel, hun er full av pågangsmot og virker pigg og fin. Den til Kristian Malmin (5 Olympic Image) slår vi ikke, men hun skal regnes bak den. Formen til Deux skal være litt bedre enn raden, mener mysentreneren.

- Vil ikke vinne
- 8 Bullys Mr. Frazer (V5B-4) hadde ikke mye spart i mål sist selv om han aldri fikk ordentlig fritt frem. Her står han vondt til, men er flink fra start og jeg må nok bli med litt fremover. Tar jeg opp herfra, havner vi sist og da vil han lite. Bullys Mr. Frazer er god nok til å vinne, men han vil ikke vinne. Han er trippelaktuell i et slikt løp, mener Per Oleg Midtfjeld.