Pusser sølvtøy

Skrevet av RE,  11.01.2012
Artikkelbilde
Tirsdag deles championatpokalene ut på Momarken. Kjeld Henning Sandem har sett nærmere på sesongen 2011. Foto: Richard Ekhaugen.

Kjeld Henning Sandem oppsummerer 2011 i tall og pusser sølvtøy for harde livet!

UTDELINGER
I kveld skal vi hedre våre championer med pokaler og blomster. Selv om sesongen er lang, ble det kamp om flere av pokalene helt frem til siste løpsdag i 2011. Tidlig på året er det ikke så mye snakk om disse championatene, men utover høsten merker vi godt at de betyr ganske så mye. Og det er moro! Blant trenerne var det til slutt Momarkens egen Per Oleg Midtfjeld som gikk til topps.  Spesielt utover høsten fikk han sving på sakene. Det ble 26 seire, tre foran Gunnar Austevoll. Dette var Per Olegs fjerde trenerchampionat. Hans siste før 2011 var for øvrig i 2003. Han kan også se tilbake på fire championater som stallansatt.

Blant nettopp de stallansatte tok Ole Johan Østre sitt andre strake championat. Det holdt med seks seire – som i fjor. Momarken-kuskene Gøran Antonsen og Ole-Christian Kjenner fulgte nærmest. Amatøren Robert Kruse kan også sette sin andre pokal på hylla. Han gjentok bragden fra 2008  med sine tre seire og fire andreplasser. Line Gundersen ble montèchampion i 2007. Hennes andre seier kom i 2011, nå med fem førsteplasser. Line har hatt teten lenge og var vinner i god tid før siste kjøredag. Velkjente Steinar Holm har grunn til å være stolt. Hans datter, Nora Hagelund Holm, gikk helt til topps i ponniklassen. Med sine tre seire kan hun fornøyd plassere sin sølvpokal på hylla hjemme! Det vil bli pokalutdeling på seremoniplass etter tredje løp. Møt opp på ”tråkka” for å gi vinnerne en fortjent hyllest. Vi gratulerer!

MESTVINNENDE TRENERSTALL
Hester fra Bo Westergaards stall startet på Momarken 18 ganger i fjor. Det resulterte i seks seire og totalt 735 000 kroner innkjørt. Med det vant han kampen om mest innkjørt på trenerstall. Imponerende tall – det er greit å ha gode hester i form under V75-stevnene! Fjorårets vinner – Stall Cato Antonsen –  har igjen hatt et godt Momarken år. Med 498 000 kroner tok han andreplassen, 18 000 kroner foran Stall Midtfjeld. Bo Westergaard vil få sin oppmerksomhet ved en senere anledning.

VÅRT NYE TRAVPROGRAM
er blitt godt mottatt. Det synes vi er hyggelig. Noen justeringer og forbedringer skjer nok hver uke fremover. For øvrig håper jeg dere har lagt merke til at hestenes oppdrettere har fått sin fortjente plass i programmet?

VI HÅPER ALLE FÅR EN TRIVELIG KVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports / Markedssjef