På vei mot stjernene

Skrevet av RE,  08.01.2012
Artikkelbilde
Wik Stjernen og Gunnar Austevoll vinner Norsk Travderby 2011. Nå er hesten nominert til gjev pris under Hestegalla 2012. Foto: Hesteguiden.com.

I september vant Wik Stjernen Norsk Travderby. Nå er hingsten fra Klavestadhaugen nominert til prisen som Årets kaldblodshest under Hestegallaen i Oslo 21.januar.

Fem år gamle Wik Stjernen eies av Arild Karlsen og Marianne Wik fra Klavestadhaugen, mens det er Morten Wik fra samme sted som har ansvaret for treningen av årgangstoppen.  I september i fjor vant Østfold-hesten det største løpet for norskfødte fireåringer, Norsk Travderby med 750 000 kroner i førstepremie. I løpet etter møtte han eliten i NM, og var nær en sensasjonell seier mot eldre, garvede konkurrenter. Kun «kaldblodskongen» Moe Brage var foran Wik Stjernen i mål.

Ros fra juryen
På bakgrunn av blant annet disse prestasjonene er Wik Stjernen nå nominert i kategorien Årets kaldblodshest under Hestegalla 2012. I sin nominasjonsbegrunnelse skrev juryen følgende:
- Wik Stjernen startet mest i Sverige før det var tid for Norsk Travderby. Han vant kvalifiseringen på enkleste måte. I finalen var han like strålende og han hadde ikke føling med konkurrentene inn i mål. I den neste starten skulle han måle krefter mot den ypperste eliten i NM på Sørlandet. Wik Stjernen leverte et kjempeløp og var bare knepent slått av Moe Brage. Med dette løpet bekreftet Wik Stjernen at han allerede som 4-åring er en elitehest. Det er ikke mange kaldblodshester som har en bedre teknikk enn Wik Stjernen.

Blir elitehest
Hestens trener Morten Wik har høye tanker om stortalentet.
- Det er hyggelig å bli nominert, og jeg synes Wik Stjernen er berettiget en plass der. Året begynte litt dårlig, men endte voldsomt bra. Hesten er ikke tatt for hardt i løp, og jeg tror han går opp i eliten etter hvert, fastslår treneren.

Det er Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto som står bak Hestegalla 2012 og arrangementet finner sted på Oslo Plaza lørdag 21.januar.


Les mer om Hestegalla 2012 på www.hestegalla.no