Vinnerne er trukket

Skrevet av RE,  20.02.2012
Artikkelbilde
Vinnerne av kallenavnkonkurransen er trukket. Nå avgjøres konkurransen på Facebook! Foto: Hesteguiden.com.

Det rant inn med forslag til kallenavn på Folkehesten vår, Charge d'Affaires. Vinnerne er trukket ut, og nå er det opp til deg å stemme over forslagene!

Kallenavnkonkurransen som vi lanserte i etterkant av kick off-stevnet vi hadde på Momarken 7.februar viste seg svært populær. Det rant inn med forslag til hva vi skal kalle Charge d'Affaires på folkemunne, det siste forslaget tikket inn 23.22 søndag kveld, 38 minutter før konkurransen ble avsluttet! 21 kallenavn ble lansert, et par av dem sågar av to forskjellige innsendere.

Vinnerne
Vi har trukket ut to av innsenderne som får hvert sitt flotte bilde av Charge d'Affaires i glass og ramme.
Det ble: Heidi Werner fra Blystadlia og Kai Skogby fra Kongsvinger. Vi gratulerer!
Vinnerne blir kontaktet av Momarken-administrasjonen.

Avgjørelsen faller på Facebook
Nå er det opp til alle dere der ute å stemme over hvilket forslag dere likte best. Juryen har valgt ut fem av forslagene som går videre til Facebook-finalen.
Gå inn på http://www.facebook.com/Momarken og stem frem vinnerforslaget.
Fristen for å stemme er søndag 26.februar.

Forslagene
Her er alle de innsendte forslagene, noen av dem med begrunnelser også:
- Charger. Å Charge er å storme på fienden, det vil si gå på og angripe i siste sving og ut på oppløpet.

- Alfred. Ettersom Per Oleg har fått kallenavnet Emil, noe jeg antar har sammenheng med et lite svensk sted som heter Lønneberget, så burde kanskje folkehesten kalles Afred, som er Emils beste venn (du och jag Alfred - ja, du och jag Emil).

- Lukas. Lukas var Emil i Lønnebergets første hest - og Charge d Affairs er jo Per Olegs første folkehest.

- Guttungen. Han er ung, og han er en gutt.

- Farrari

- Affe. Min første passhest kalte vi for Affe. Utrolig vakker hest!! I tillegg står kallenavnet til navnet hans, klinger bra og er lett å uttale/huske.

- Charaffen

- Chardaff

- Kåre. Etter oppdretteren.

- Selvsikker

- Fighter´n


- Chaffy

- Thorvald. Thorvald Stoltenberg er sannsynligvis norges dyktigste og mest kjente diplomat gjennom tidene. Han var tidligere ambassadør i Beograd, FN`s høykommissær for flyktinger, FN`s fredsmegler på Balkan, ambassadør i Danmark og president i Norges Røde Kors. I tillegg hadde han to ministerposter i Norge.
Han er utvilsomt vår fremste Charge d`Affaires i moderne tid. Dessuten ser jeg en morsom navnlikhet mellom svenskenes stolthet, Torvald Palema, og vår egen Charge d`Affaires – Thorvald (med h).

- Chief

- Chaffy

- Chiffy

- Affe

- Ambassadøren

- Forhandler`n

- Affen

- Diplomaten. Chargé d'affaires er tittelen på to forskjellige kategorier diplomater, det vil si utsendinger i et fremmed land som skal ivareta hjemlandets interesser der. Kategoriene er chargés d'affaires en pied (ministres chargés d'affaires, stasjonssjefer) og chargés d'affaires ad interim (midlertidige stedfortredere), eller chargés des affaires. De representerer sin stat og nyter de samme privilegier og diplomatiske immunitet som andre diplomater.
Begrepet chargé d'affaires betyr «ansvarlig for affærene».