Rosa hest ga røykekutt

Skrevet av RE,  08.02.2012
Artikkelbilde
Bjørn Steinseth tok veddemålet fra oppasser Oda Fjeldberg på strak arm! Foto: Erik Håkonsen.

Noen veddemål er pinligere enn andre. Bare spør Bjørn Steinseth!

At det legges mye tid og arbeid på å få starthestene til å ta seg best mulig ut i banen er en kjensgjerning innen travet. Utstyr skal matche, og gjerne gjenspeile drakta til kusken. Men ikke alltid...

Rosa hest
Tirsdag ble Momarken-publikummet vitne til noe så sjeldent som en seriøs travtrener som kjørte ut i banen med en hest kledd i rosa fra topp til tå! Om dette også skulle symbolisere Bjørn Steinseths myke sider vites ikke, men bakgrunnen for den noe spesielle utselingen var et veddemål. Spikduvas oppasser Oda Fjeldberg hadde nemlig utfordret sin arbeidsgiver; dersom den blide 37-åringen fra Sørskogbygda gjennomførte et helt løp bak en hest i, utelukkende, rosa utstyr, skulle Fjeldberg slutte å røyke!

Sporty
Steinseth er av den sporty sorten, og tok utfordringen på strak arm. Til filmmusikken fra Pirates Of The Caribbean defilerte Spikduva sammen med sin trener oppdresset i rosa utstyr fra mule til hale. Steinseth var også så sporty at han lot være å trekke den rosa ørehetta underveis, noe som gjorde at fotograf Erik Håkonsen kunne dokumentere den catwalk-modne ekvipasjen.

Et eksempel til etterfølgelse for Helsedirektoratet....?