Svensk kusketopp vender "hjem"

Skrevet av Richard Ekhaugen,  20.12.2012
Artikkelbilde
Kenneth Haugstad (bildet) opplever stor suksess i Sverige. 5.juledag er han å se på Momarken. Foto: Hesteguiden.com.

Med over 100 seire og nesten 10 millioner SEK innkjørt i 2012 vender Kenneth Haugstad hjem til gamlelandet under Momarkens V75-kjøring 5.juledag. Kun på grunn av èn hest.

35 år gamle Kenneth Haugstad, født og oppvokst i Lillehammer-traktene, har de senere årene gjort stor suksess i Sverige. I løpet av de åtte siste årene har han gått fra å være en ukjent stallmann med stort sett oppdrag for amatørtrenere, til å bli en betrodd og respektert kusk også for noen av Sveriges største travtrenere.

Fantastisk sesong
For øyeblikket jobber Haugstad for Stefan Persson i Halmstad, og årets sesong har vært et eneste langt seierstog for opplendingen. I skrivende stund står den sympatiske nordmannen med 108 seire og nesten 10 millioner SEK innkjørt på samvittigheten.
- Det er fantastisk, og det har gått veldig fort. Jeg trodde aldri på dette for noen år siden. Å vinne 100 løp under et år er stort, sa Haugstad nylig i et intervju med www.travrevyen.com.

Møtt Maharajah
I julen vender han snuten hjemover til familien på Lillehammer, og 5.juledag er 35-åringen på plass på Momarken. For å kjøre èn eneste hest. Arbeidsgiver Perssons Go On Pale er da også vel verdt å ta turen for å kjøre. Den 11 år gamle hedershesten har i sine siste starter møtt hester som Maharajah, Spring Erom, Quarcio du Chene og vår egen Yarrah Boko. Vallaken kommer fra fersk seier i et V65-løp på Mantorp der han blant annet slo formbomben Zlatan Blou. På Momarken kjemper Go On Pale om 100 000 kroner på Momarken. Kanskje kan nettopp svenskegjesten være hesten som tar Haugstad over 10-millionergrensen i 2012?

Se startlistene her