Kommer sterkere tilbake!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  09.04.2012
Artikkelbilde
Han så flott ut i varmingen, Charge d'Affaires, men debutløpet ble dessverre ikke det vi alle hadde håpet på. Foto: Richard Ekhaugen.

Det ble ingen vellykket debut for Charge d'Affaires. - Det lukter problemer med halsen lang vei, fastslo Per Oleg Midtfjeld etter løpet.

Debutløpet til Folkehesten Momarken, Charge d'Affaires, ble ikke hva de 1 000 andelseierne hadde håpet på. Hesten varmet fint, men skremte kretsen rundt med å galoppere mot slutten av oppvarmingen.
- Han bare bremset seg over i galopp, han er sløv når han går alene, beroliget trener Per Oleg Midtfjeld.

Det så lyst ut
Sjelden har et lavtgrunnlagsløp på Momarken hatt flere entusiastiske publikummere ved gjerdet. Innledningen ble da også perfekt. Oleg prikket starten etter alle kunstens regler, og Charge d'Affaires satt i førerstolen direkte. I tet fikk Folkehesten Momarken kjøre 1.23,6 den første kilometeren, og det så lyst, svært lyst ut. Nedover den siste langsiden begynte imidlertid kroppsspråket til vår Folkehesten-trener å se alt annet enn lystig ut. Da Oleg snakket til Charge d'Affaires 500 meter fra mål, fikk han ikke noe svar. Folkehesten vår dalte gjennom feltet, og kom i mål som sistehest av de som hadde travet feilfritt.


Per Oleg Midtfjeld og Charge d'Affaires trøster hverandre etter debuten. Foto: Richard Ekhaugen,

Halsen satte stopper
I stallen etter løpet var Oleg blek, men fattet, som det så fint heter.
- Det er nok her det sitter, sa treneren, og pekte på halsen på Charge d'Affaires.
- Det lukter problemer med halsen lang vei. Det var synd at dette skulle skje i debuten, det så jo så lyst ut. Se her, han blåser nesten ikke i nesa og er ikke sliten, påpekte Oleg.

Charge d'Affaires travet 1.22,1, men fikk ikke med seg noen penger denne gangen. Vant løpet gjorde Speedy Anna E. og Tom Erik Solberg på 1.19,9.

Charge d'Affaires kommer sterkere tilbake!

Se flere bilder på www.facebook.com/momarken