Ove Bakkevold Reime sikret Norges gull: — En utrolig seier i VM for amatører

Ove Bakkevold Reime har sikret seg tittelen som verdensmester for amatører etter en spennende avslutning i VM i Lahti, Finland, torsdag. Med imponerende jevnhet og strategisk kusking gjennom de siste tre løpene, klatret han til topps og vant mesterskapet med kun ett poengs margin.

Ove Bakkevold Reime
Ove Bakkevold Reime

Før den siste konkurransedagen lå Bakkevold Reime på delt førsteplass, men det var ingenting som tydet på at seieren skulle komme enkelt. I det første av torsdagens tre løp fikk danske Martin Andresen en skuffende 11. plass, noe som gjorde at han falt til tredjeplass sammenlagt. Samtidig tok spanske Antonia Vaquer Staschel ledelsen i mesterskapet med 59 poeng, mens Reime lå hakk i hæl med 57 poeng.

I det andre løpet viste Staschel igjen styrke ved å ta teten tidlig, men Bakkevold Reime klarte å manøvrere seg til en sjetteplass, en plassering som viste seg å være avgjørende i sammendraget. Med Staschel på 68 poeng og Reime på 64 poeng etter dette løpet, lå alt an til en spennende avslutning.

Det siste løpet ble en nervepirrende affære der Staschel havnet i dødens posisjon, mens Reime lå strategisk plassert rett bak. En heldig manøver gjorde at Reime fikk en perfekt rygg å følge inn mot siste sving. Selv om hesten hans ikke hadde krefter til å spurte forbi, holdt han ut til en femteplass, nok til å sikre sammenlagtseieren.

Resultatlisten talte sitt tydelige språk:

  1. Ove Bakkevold Reime, Norge
  2. Antonia Vaquer Staschel, Spania
  3. Cheree Wigg, New Zealand

Etter å ha mottatt den etterlengtede tittelen som verdensmester, uttrykte Reime stor glede og stolthet: "Det er veldig stort. Man representerer landet sitt, så dette er stort," sa han rørt til TGN.

Reime var også svært fornøyd med hestene og hele mesterskapet: "Jeg fikk mange fine hester, fikk mange fine plasseringer og unngikk minuspoeng. Det holdt til seier med et poeng. Mesterskapet har vært en flott opplevelse. Vi har reist rundt og opplevd mye."

Mesterskapet ble avgjort i siste løp, og selv om Reimes siste VM-hest ikke var på topp, holdt en femteplass akkurat til seier. "Han var kanskje ikke på topp i dag, men holdt til en femteplass, og det holdt akkurat til en seier," avsluttet Reime fornøyd.

Gratulerer til Ove Bakkevold Reime med en fantastisk prestasjon og en velfortjent verdensmestertittel! Vi i Momarken gleder oss til å se hva fremtiden bringer for denne talentfulle kusken.