Kristine Kvasnes skriver historie med sitt femte NM-gull

Kristine Kvasnes utvidet sin imponerende merittliste da hun sikret sitt femte NM-gull for kvinnelige kusker på Momarken søndag kveld. Med en seier, en annenplass og en fjerdeplass i løpet av dagen, leverte Kvasnes en solid innsats som sikret henne den øverste plassen på pallen, foran konkurrentene Veronica Bugge og Maylen Lode.

Kristine Kvasnes gjør historie

Før NM-dagen hadde Kvasnes fire gull, likt med travsportspionerene Berit Tveter Alm og Liv Haslie. Men med en seier bak favoritten Arc Kid (e Charty De Noyer) tok hun ledelsen alene på toppen av historiebøkene.

Solid kjøring og taktisk klokskap

Kvasnes kjørte et strategisk løp bak Arc Kid, som stilte til start i toppform. "Han stilte med veldig god form. Jeg kjørte fram da tempo ble dempet. Det var en fin hest som svarte opp da han ble utfordret ned oppløpet," fortalte Kvasnes til TGN etter løpet.

I kaldblodsløpet fikk hun en fjerdeplass med Skumsjøstjerna, men hun var ikke helt fornøyd med egen innsats. "Jeg angrep for tidlig og mistet ryggen. Det er ikke slike løp hun skal ha. Jeg må se reprisen for å se om jeg kunne gjort noe annerledes. Hesten stod på fint, men fikk for tøft løp," sa Kvasnes til TGN selvkritisk.

Spennende finale

Før det siste løpet var spenningen til å ta og føle på, da Kvasnes og Maylen Lode sto likt i poeng. Men Kvasnes viste nok en gang sin rutine og kløkt ved å finne lederryggen bak favoritten Visconti med Magic Image, mens Lode ikke hadde samme flaks med sitt oppsitt, Dalina SS.

"Jeg fikk beskjed om å kjøre i rygg. Vi fikk den beste posisjonen vi kunne få. Jeg skjønte det var gode muligheter da de hardeste imot kom på etterskudd," sa en fornøyd Kvasnes til TGN.


Kristine Kvasnes, Veronika Bugge & Maylen Lode står på årets NMpall for kvinnelige kusker.

En travel hverdag

Selv om NM-gullet smakte godt, påpeker Kvasnes at stalldriften og familien alltid kommer først. "Det er en logistikk med barn og stalldrift som krever mye jobb. Jeg må prioritere stallen," sier hun til TGN. "I fjor var det i Trøndelag, og da måtte jeg takke nei, men det er veldig moro når det passer."

Med 16 hester på treningslista, er det ingen tvil om at Kvasnes har en travel hverdag. "Det har tatt seg opp. Vi tar med en ny hest hjem i dag. I tillegg kommer et par 2-åringer hjem fra beite. Jeg har troa og er evig optimist," avslutter hun til TGN.

Historisk triumf

Med denne seieren står Kristine Kvasnes nå alene på toppen som tidenes mestvinnende kvinnelige kusk i Norge. Hun har satt standarden for fremtidige generasjoner, og selv i en alder av 35 år viser hun ingen tegn til å bremse ned. Gratulerer til Kristine Kvasnes med en historisk triumf og et nytt kapittel i norsk travsport!