Brenne jakter Folkehest

Skrevet av Richard Ekhaugen,  16.09.2013
Artikkelbilde
Jens Kristian Brenne (bildet) er Folkehesten-trener på Momarken i 2014. Foto: Hesteguiden.com

Jens Kristian Brenne er Momarkens utvalgte til Folkehesten 2014. Her forteller 29-åringen hvordan det går med jakten på riktig hest.

- Jeg jakter febrilsk!
Jens Kristian Brenne, Momarkens utvalgte til å trene banens Folkehest i 2014, gliser, men legger fort til at jakten på den perfekte kjæledeggen ikke er noen enkel jobb.

Ønsker seg varmblods
- Fortrinnsvis er jeg på jakt etter en varmblodshest, men jeg utelukker på ingen måte en kaldblodshest dersom den rette skulle dukke opp. Det har imidlertid vist seg vanskeligere å få tak i en kaldblods som er langt fremme til en ålreit pris, sammenlignet med hva man kan få for samme pris dersom man jakter en varmblodshest. Og så vet jo selgerne hvlket budsjett jeg har å rutte med da, smiler Brenne, som allerede har hatt hester på prøve.

Kan velge eldre hester
Nytt av året er at Folkehestene ikke utelukkende skal være tre år. Nå kan det jaktes på hester i aldersgruppen tre til syv år, så lenge de er norskfødte. Dermed bør også sjansen for å få en høyere startfrekvens være til stede.
- Jeg håper jo at vi kan få startet litt oftere enn hva som har vært tilfelle med Momarkens tidligere Folkehester Charge d'Affaires og Corinne Va Bene. Det hadde vært gunstig med en enkel hest som kan start uke inn og uke ut, men samtidig må det jo være litt "mat" i dem, mener Brenne og sikter til hestens kapasitet. 

Sosiale medier
Hva ser du som din sterke side i jakten på nye hesteeiere gjennom et konsept som Folkehesten, Jens Kristian?
- Jeg og mine ansatte er jo til stede på sosiale medier som Facebook og Instagram, og håper at vi kan nå mange der. I tillegg hadde det jo vært moro å filmet hurtigarbeider med hjelmkamera, det tror jeg ikke har vært gjort så ofte i slike sammenhenger, påpeker Brenne.

Jakten på Folkehesten Momarken 2014 fortsetter - Jens Kristian Brenne har frist på seg til 1.oktober med å finne den rette.