Presenterer god bane lørdag

Skrevet av Richard Ekhaugen,  14.03.2013
Artikkelbilde
Banemester Paul Sjåstad (bildet) forteller at det lille snøfallet som kom tidligere i uken har gjort banen godt. Foto: Momarken.

Banemester Paul Sjåstad ble beroliget av den siste sjekken av værmeldingen for lørdag. Nå ser han ikke bort fra at skoløskjøring rundt om er mulig.

Momarkens banemester Paul Sjåstad er inne i en av sine travleste arbeidsuker i løpet av året. Etter en siste sjekk av værmeldingene før lørdagens storstevne på Mysen ser en av lørdagens hovedpersoner lysere på oppgaven.
- Jeg har akkurat vært inne og sjekket, og nå ser det ut til at vi får minusgrader hele dagen. Det gjør jobben min litt lettere, innleder Sjåstad overfor www.momarken.no torsdag ettermiddag.

- Nå er jeg rolig
- Vi skrapet vekk det som var av våt masse på banen forrige torsdag og kom ned til selve gruslaget. På toppen av dette har vi kjørt på et lag med ny masse, men ikke så mye som først tenkt. Det ville gitt en løs bane og gjort det vanskelig for hestene. At det kom litt snø forrige dagen har bare gjort banen godt. Nå har vi fått blandet den nye og den gamle massen, og nå er jeg rolig, smiler Sjåstad.

Skoløs rundt om?
I og med at flere trenere har varslet at de har matchet sine hester nettopp med tanke på lørdagens kjøring er det av stor interesse hvilken balanse hestene kan gå med.
- Jeg hadde frokostmøte med Momarken-trenerne i dag tidlig, og deres tilbakemelding er at det går an å kjøre skoløst, i hvert fall fremme. Det kan være at hestene trenger litt feste bak, men det er ikke utenkelig at de kan gå barbeint også der, forteller Paul Sjåstad to dager før det braker løs.