Hjemmedominans i lunsjen

Skrevet av Richard Ekhaugen,  06.05.2013
Artikkelbilde
Chip Lady, her med Odd Arne Sagholen, var en av tre lokale vinnere på Momarken mandag. Foto: Hesteguiden.com.

Ikke mindre enn tre hjemmeseire ble det under mandagens lunsjomgang på Momarken. To av dem etter tidlig tetkjenning, den siste gjorde grovjobben i sporene.

Lunsjomgangen ble innledet med en aldri så liten overraskelse signert Havnås-hoppa Chip Lady. Til tross for en 1.11-åpning de første 500 meterne var hoppa til Arild Langseter, kjørt av Gunnar Austevoll, sterkest i sluttfasen og satte ny rekord på 1.15,0a/1640 meter.

Helenkelt fra tet
Tidlig kontroll om taktpinnen var også oppskriften for storfavoritten Lundrapp og Robert Kruse. Oppløpet ned kunne hjemmeamatøren kose seg med å titte langt etter konkurrentene, Lundrapp innfridde til fulle. 1.29,1a/2140 meter var ny rekord for hesten tilhørende Stall Nora (Knut Erland Lund) fra Skiptvet.

Kraftig rekordforbedring
Mysen-hesten Marple måtte gjøre jobben selv, den tunge veien. Sammen med Per Oleg Midtfjeld ga 4-årshoppa seg i vei fra sisteplass i køen 1100 meter fra mål, og via en sterk sisterunde var Gentle Star-datteren først i mål. Med galoppskoene trygt plassert på hylla rekordforbedret Marple seg kraftig, 1.16,1a/2140 meter var en meget sterk vinnertid. Stall Negro (Maria Negro Diskerud) fra Mysen er det som eier den fine hoppa.

Se resultatene fra lunsjomgangen på Momarken her