Melby vender hjem

Skrevet av Richard Ekhaugen,  10.01.2013
Artikkelbilde
Inge Melby (bildet) vender hjemover i februar. Foto: Richard Ekhaugen.

Etter et vellykket år som førstemann på Jörgen Westholms filial på Grosbois i Frankrike vender tidligere Momarken-stallmann Inge Melby hjem til Norge i starten av februar.

Etter et år som, i tillegg til stor lærdom om Frankrike generelt og fransk travsport spesielt, har bragt med seg 20 stallseire og rundt 4 millioner kroner innkjørt, vender 29 år gamle Inge Melby hjem til Norge.
- Det ligger absolutt ingen dramatikk i det. Planen var å tilbringe et år hos Jörgen (Westholm, red.anm), og nå har jeg fått med meg to vintermeetinger. Jeg har hatt et kjempeopphold, understreker den tidligere Momarken-stallmannen.

- Nasjonalsport
Jörgen Westholm har de siste årene feiret flotte fremganger med blant annet Oslo Grand Prix-vinneren Super Light, den svenske Kungapokal-vinneren Rite On Track og Oaks-vinneren Annicka. Det var med andre ord litt av en sjanse den unge nordmannen fikk da han løste flybillett og satte kursen sørover romjulen 2011.
- I Frankrike er travet en nasjonalsport, alle følger med på trav. Jeg har lært mye om kundebehandling her nede, på det feltet er Jörgen en ener. I tillegg har jeg plukket opp mye når det gjelder treningsprinsipper. Franskmennene trener mye tøffere enn vi gjør hjemme, intervallene er lengre og de kjøres i høyere tempo. De kjører mye mer distanse i hestene. Stefan Melander kjører for eksempel 10-12 intervaller à 500 meter på hestene han har her nede, forteller Melby.

Trøndelag
Disse prinsippene kan nå tas med på flyttelasset hjem til Norge. Noen retur til Momarken blir det imidlertid ikke for 29-åringen.
- Jeg flytter hjem igjen til Trøndelag nå i startfasen. Jeg kommer til å fortsette med trav, og planen er å ta ut lisensen i løpet av et års tid. For øyeblikket er det et bra marked i Trøndelag, og jeg vil gi det en sjanse, forklarer Melby.

Jörgen Westholm er på ferie i utlandet og var ikke tilgjengelig for en kommentar.