Strålende Momarken-prestasjoner

Skrevet av Richard Ekhaugen,  24.10.2012
Artikkelbilde
Pas På Jokum, her fra V75-seier på Sørlandet, imponerte stort på Bjerke onsdag. Foto: Hesteguiden.com.

Momarken-hestene forsynte seg grådig av premiefatet under Bjerkes Axel Jensen-dag onsdag. Mest imponerende var Pas På Jokum som fra dødens vant på 1.13,5a/1609 meter.

Odd Arne Sagholen innledet premiesankingen bak Patricia Hastrup i Kai Eriksens minneløp. Etter tidlige galopper var det kun fem hester igjen i hovedfeltet, og Great Challenger-hoppa fikk spare speeden frem til oppløpet kom til syne. Da Odd Arne vred i høyretommen akselererte Patricia Hastrup umiddelbart, og på noen få steg hadde hun koblet grepet på innvendige Farmer's Julia. Mysen-treneren kunne ta seg tid til en solid seiersgest da målet ble passert.

Celebert selskap
Patricia Hastrup landet på 1.14,5/1640 meter og eier Odd Arne Torp kunne glede seg over 40 000 kroner inn på konto. Samtidig fikk Slitu-hoppa plass blant celebre hester; løpet har tidligere blitt vunnet av norske storheter som Prince Mystic, Bicycle, Tamin Sandy og Tinita Love.

1.13,5a/1609 meter fra dødens
Enda mer imponerte Per Oleg Midtfjelds Pas På Jokum. Etter en drøy innledning av V75-1 havnet vallaken i dødensposisjonen. 500 meter ble passert på 1.11, mens kilometeren gikk unna i 1.13-fart. Likevel viste Pas På Jokum seg som den overlegent beste hesten i feltet da han slugget seg inn til en svært imponerende seier på kruttsterke 1.13,5a/1609 meter. Det var naturlig nok en svært fornøyd trener og kusk som tok plass i vinnersirkelen.

- Kanonprestasjon
- Prestasjonen var rent for god i forhold til betalingen han fikk for den. Pas På Jokum er bra på sitt beste, men har hatt litt problemer med helsa stakkars. Jeg tror på en fin høst nå, dette var en kanonprestasjon, roste Midtjfeld.
Førstepremien i løpet var på høyst ordinære 14 000 kroner, men det var likevel en svært blid eier Morten Svenningsen fra Lier som mottok gavepremiene etter løpet.