Momarken-spesialisten

Skrevet av RE,  14.03.2012
Artikkelbilde
Moe Odin etter seieren i Østfoldpokalen i 2006. Foto: Hesteguiden.com.

Det gleder oss stort at hedershesten Moe Odin kommer til Momarken for å være master under Unionskampen. Få kan skilte med en bedre statistikk på Mysen.

Tor-Martin Moe fra Sundebru er mannen bak Moe Odin. 73-åringen setter stor pris på å bli invitert til Momarken.
- Det var veldig trivelig å bli invitert, jeg synes det er moro å få vist frem Moe Odin fra denne siden også, sier Moe.

Momarken-spesialist
Moe Odins karriere omfatter et vell av storløpsseire,og på Momarken har han vunnet det meste som er mulig å vinne. Flere ganger. Elding-sønnen har vunnet Thor Østbys Minneløp ikke mindre enn fem ganger, Østfoldpokalen tre ganger, i tillegg til å ta seg av Kaare Krosbys Minneløp i 2000 og Ole Uttisruds Minneløp i 2001.
Hvordan er det så med den 15 år gamle hedershesten om dagen?
- Det er veldig bra med Moe Odin, jeg kunne godt startet med ham nå egentlig, sier Moe med et stort smil.
- Han blir trent nesten som normalt. Han skal gjennom en hard bedekningssesong, og det er viktig at de er i full kondisjon, mener telemarkingen.

Avlsmatador
Og i avlen har Moe Odin virkelig gjort seg bemerket. Moe Brage,Tangen Scott, Neslands Loke, Særpefanten, Bork Odin og nå unghestfenomenet Tekno Odin. Listen kunne vært gjort så mye, mye lengre.
- Det er jo dette med avlsbiten jeg setter aller mest pris på. Jeg er jo egentlig ikke noen travtrener, men heller en avlsmann. Derfor er det så moro at Moe Odin har slik gjennomslagskraft på denne fronten, smiler Tor-Martin Moe.