Vårløsning for Veels Balder

Skrevet av RE,  16.01.2012
Artikkelbilde
Odd Arne Sagholen spår en lyst fremtid for fire år gamle Veels Balder. Foto: Hesteguiden.com.

Endelig løsnet det for Veels Balder på hjemmebane sist. Trener Odd Arne Sagholen har tittet inn i krystallkula, og ser en lys fremtid for den fire år gamle hingsten.

11 Veels Balder (V5A-3) tok i feilfri utgave karrierens første seier på Momarken før jul.
- Veels Balder virker fin i trening etter løpet. Han møter litt hardere hester her, men med 9 Tangen Jerkeld strøket ser det bedre ut, den hadde gått gode tider. Veels Balder har absolutt en del inne og dette blir en veldig bra hest på sikt. Jeg har kjørt 1.30 med ham siste tusen i hurtigarbeid. Hesten er såpass bra at jeg synes han bør med på gardering i dette løpet, mener Sagholen.

Skos om, utstyr endres
- 10 Battle It Out (V5A-2) var god til seier for meg, og også bra for Cato fra dødens nest sist. På Jarlsberg fredag var han skakk og skjev, og feilet ut på siste langside. Han mistet nok en trippelplass på det. Til tirsdagens løp blir han skodd om, og vi setter også på ham en Murphy-blender på innsiden for å få ham til å gå rettere.

Hissig på startsiden
- 2 Høymyr Gutten (V5A-2) var veldig bra sist, han måtte gå en runde uten rygg. Dette ble et billig løp, men det spørs om jeg klarer å holde ham i trav på startsiden, han kan bli hissig. I et åpent løp er han verdt en gardering.

Dårlig bane sist
- 4 Lovely Affair (1.løp) gikk ganske bra på Klosterskogen. Jeg slapp til storfavoritten etter fem hundre meter med tanke på at det var siste indre. Dessverre bremset den mye, og hestene i andre- og tredjespor var ganske langt forbi oss da vi kom løs. Tiden var dårlig, men banen var også dårlig den dagen. Det er vondt å vurdere disse hestene i lavt grunnlag, men jeg synes Lovely Affair er aktuell for en plass på trippelen, forteller Odd Arne Sagholen.