Verdige storløpsvinnere

Skrevet av Richard Ekhaugen,  30.12.2012
Artikkelbilde
Riktig så ille som dette var ikke været på Momarken lørdag da Åsajerven (bildet) tok seg av Thor Østbys Minneløp. Foto: Hesteguiden.com.

Åsajerven og Ramos Boy tok seg av tradisjonsrike Thor Østbys Minneløp og Haneborg-løpet på Momarken lørdag. Sistnevnte imponerte stort.

Etter den overbevisende seieren på Forus sist var fire år gamle Ramos Boy gjort til favoritt mot langt mer garvede konkurrenter. Men 40 meter ble for mye å hente for både Winmecredit og Mr X.F. Royal, som til tross for sterke prestasjoner måtte ta til takke med andre- og tredjeplassen. For da Vidar Hop ba Ramos Boy om det lille ekstra da stallkameraten WInmecredit kom opp på utsiden i den siste svingen, svarte Gigant Neo-sønnen umiddelbart! VInneritden 1.16,8/2660 meter var sterk, og dette er uten tvil en hest som vil dominere V75-løpene utover vinteren.

Thor Østbys Minneløp
Åsajerven fikk selskap av Geir Vegard Gundersen i sulkyen denne gangen, og de to så ut til å trives svært godt sammen. Via en sterk siste 700 meter i sporene nådde den gamle krigeren dit på streken, og tok seg av Thor Østbys Minneløp knapt foran Bork Odin og hjemmehesten Amor Even. Vinnertiden ble 1.25,3/1640 meter.

Se fullstendige resultater her