Omsorgsfull Sandem

Skrevet av Richard Ekhaugen,  11.04.2012
Artikkelbilde
Sportssjef Kjeld Henning Sandem viser sine myke sider i denne ukes leder. Foto: Richard Ekhaugen.

Sportssjef Kjeld Henning Sandem er full av omsorg for Folkehesten Momarken, Charge d'Affaires, etter debutløpet denne uken.

- HVIS JEG KUNNE HA SNAKKET,
ville jeg nok gitt beskjed på mandag om at jeg helst ville ha stått på boksen. Det tenkte nok Folkehesten Momarken, Charge d`Affaires, før sitt debutløp. Som et ”barn” burde han holdt sengen, fått litt melk og honning og ikke minst litt trøst! Det var ikke så greit å yte sitt beste med rød og slimete hals. En halsbetennelse er ikke lett å oppdage på forhånd, og viser seg gjerne ikke før hesten blir bedt om å yte noe ekstra. Det sure været gjorde ikke saken bedre. Charge d`Affaires  var god fra start, tok teten og så veldig fin ut. Mot siste sving så alle at ikke alt var som det skulle.

Omsorgsfull
På tirsdag var det ”doktorbesøk”, og i dag får hesten behandling, godt stell og ikke minst trøst av Per Oleg og de andre på stallen. Hadde han vært sønnen min, hadde jeg nok også spandert et tegneserieblad. Det blir vel dog å gå noe langt. Hesten blir snart bra. Ikke umulig at han kommer ut i løp her på Momarken tirsdag 1. mai. Kryss av i almanakken og følg med. Ellers så er ikke det å vinne løp med Folkehestene på bestilling, så enkelt. Hittil har seks Folkehester vært til start. Foruten Momarkens har følgende startet: Sørlandet- imponerte og vant sitt løp. Bjerke – to starter, med en femtepremie som best. Harstad hesten debuterte med en tredjeplass. Leangens endte uten premie og 10. april debuterte Folkehesten Forus. Det ble tidlig galopp og brutt løp.

MARKER–DAGEN
Vi kan igjen ønske velkommen til en travlagsdag her på Momarken. I år har vi, som tidligere, invitert de ulike travlagene til å ha ”sin” dag her på banen. Først ut er Rødenes og Øymark Travselskap. De er et av landets eldste travlag, og vi vil takke laget for fin innsats. Vi ønsker lykke til med arrangementet , og vil spesielt ønske dagens sponsorer velkommen.

VI HÅPER ALLE FÅR EN HYGGELIG TRAVKVELD PÅ MOMARKEN!
Kjeld Henning Sandem
Sports / Markedssjef