Fantastisk flyt i Frankrike

Skrevet av Richard Ekhaugen,  11.04.2012
Artikkelbilde
Inge Melby nyter stor suksess i Frankrike om dagen. Foto: Richard Ekhaugen.

Tidligere Momarken-stallmann Inge Melby har lagt bak seg en fantastisk uke i Frankrike. Fire seire på fem dager har det blitt på stallhestene unggutten har ansvaret for hos Team Westholm!

Da Inge Melby i romjula reiste til den svenske treneren Jörgen Westholms filial på Grosbois utenfor Paris hadde han nok rukket å drømme om, men kanskje ikke turt å håpe på suksessen han nå opplever. 28-åringen fikk sitt livs sjanse som førstemann hos den svenske stortreneren i Frankrike, og nå gjør den tidligere stallmannen hos blant annet Odd Arne Sagholen fantastisk reklame for seg selv.

Over 700 000 kroner innkjørt
På de siste fem dagene har stallhestene Melby har ansvaret for tatt fire seire! Eventyruka startet for alvor på lørdag, da åtte år gamle Krångel (e. Turbo Thrust) sammen med Dominik Locqueneux blåste rundt Vincennes på 1.12,0/2100 meter! En hest for OGP-helgen? Tirsdag fulgte en dobbel på Beaumont de Lomagne, like ved den spanske grensen, da Un Roi d'Atout (e. Ganymede) og Uhlan Noir (e. Orlando Vici) sørget for en stalldobbel. Begge hestene ble kjørt av Jörgen Westholm selv. Onsdag ble uken komplett, da Un Fan Pellois (e. Sancho Pancha) vant i Mauquenchy sammen med Locqueneux. På de fire seirene innkasserte Westholm/Melbys hester 89 000 Euro!

Tålmodighet gir resultater
- Dette er helt rått!, utbryter en overlykkelig nordmann i Frankrike.
- Hemmeligheten? Tålmodighet. Vi har trodd på opplegget som vi har fulgt, og nå får vi uttelling. Det blir stang inn fremover nå, smiler Melby, lettet over at uflakskvoten ser ut til å være over for Teamets hester i Frankrike. 28-åringen er samtidig ydmyk, og påpasselig med å gi ros til menneskene rundt seg.
- Jeg må få skryte av både Jörgen og av oppasser Nathalie Blom. Jörgen gir meg hele tiden tillit, og Nathalie er utrolig flink med hestene. Sånt blir det resultater av, avrunder en lykkelig Melby, særdeles godt fornøyd med å ha våget å ta steget ut i den store verden.